Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chrenová pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 44390x
Chrenová pečeň

Pikantná pečeň so zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Chrenová pečeň
recept Chrenová pečeň sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 ml voda
čerstvý chren na ozdobu
1 lyžica solamyl
2 lyžičky sterilizovaný chren
500 g hydinové pečeň
2 ks jablko
2 lyžičky sójová omáčka sladká
1 ks pór
1 ks paprika
olej na vyprážanie
2 ks cibula

marináda:

3 lyžice sójová omáčka sladká
3 lyžice sterilizovaný chren

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Hydinová pečeň umyjeme, zbavíme membrán a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s chrenom a sójovou omáčkou a necháme najlepšie 24 hodín marinovať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na hrubo. Pór umyjeme a nakrájame na kolíky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na prúžky, jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme naložené pečeň a dusíme do polomäkké. Potom podlejeme vodou, pridáme chren, sójovú omáčku, zeleninu s jablkom, podľa chuti osolíme a okoreníme a dusíme do mäkka. Zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Podávame s ryžou a paradajkovým šalátom. Pre milovníkov chrenu odporúčam na tanieri mierne posypať čerstvým strúhaným chrenom.

Komentáre k receptu Chrenová pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty