Chrenová pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 44414x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
čerstvý chren na ozdobu | |
1 lyžica | solamyl |
2 lyžičky | sterilizovaný chren |
500 g | hydinové pečeň |
2 ks | jablko |
2 lyžičky | sójová omáčka sladká |
1 ks | pór |
1 ks | paprika |
olej na vyprážanie | |
2 ks | cibula |
300 ml | voda |
marináda: | |
3 lyžice | sterilizovaný chren |
3 lyžice | sójová omáčka sladká |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Hydinová pečeň umyjeme, zbavíme membrán a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s chrenom a sójovou omáčkou a necháme najlepšie 24 hodín marinovať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na hrubo. Pór umyjeme a nakrájame na kolíky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na prúžky, jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme naložené pečeň a dusíme do polomäkké. Potom podlejeme vodou, pridáme chren, sójovú omáčku, zeleninu s jablkom, podľa chuti osolíme a okoreníme a dusíme do mäkka. Zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Podávame s ryžou a paradajkovým šalátom. Pre milovníkov chrenu odporúčam na tanieri mierne posypať čerstvým strúhaným chrenom.