Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chrenová pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 44414x
Chrenová pečeň

Pikantná pečeň so zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Chrenová pečeň
recept Chrenová pečeň sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

čerstvý chren na ozdobu
1 lyžica solamyl
2 lyžičky sterilizovaný chren
500 g hydinové pečeň
2 ks jablko
2 lyžičky sójová omáčka sladká
1 ks pór
1 ks paprika
olej na vyprážanie
2 ks cibula
300 ml voda

marináda:

3 lyžice sterilizovaný chren
3 lyžice sójová omáčka sladká

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Hydinová pečeň umyjeme, zbavíme membrán a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s chrenom a sójovou omáčkou a necháme najlepšie 24 hodín marinovať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na hrubo. Pór umyjeme a nakrájame na kolíky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na prúžky, jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme naložené pečeň a dusíme do polomäkké. Potom podlejeme vodou, pridáme chren, sójovú omáčku, zeleninu s jablkom, podľa chuti osolíme a okoreníme a dusíme do mäkka. Zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Podávame s ryžou a paradajkovým šalátom. Pre milovníkov chrenu odporúčam na tanieri mierne posypať čerstvým strúhaným chrenom.

Komentáre k receptu Chrenová pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty