Chren od babičky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 56725x
Je výborný na zabíjačky, ku klobásám, ale aj do omáčky, len si pri príprave receptu trochu zaslzíte.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cukor múčka | |
slnečnicový olej | |
soľ | |
1 hrnček | horúci vývar |
1 ks | čerstvý chren |
2 lyžice | ocot |
podľa potreby: | |
voda | |
ocot 8% |
Postup prípravy receptu
Zakúpený chren umyjeme a necháme ponorený deň v studenej vode s octom. Po očistení chren nastrúhame do misky, v ktorej je ocot, aby nám chren nečernal, pri strúhanie premiešavame. Potom sparíme veľa horúcim vývarom, nie náhradou, a dochucujeme cukrom, octom, osolíme a oleja pridáme toľko, aby sa chren pekne leskl a nebol suchý. Časť chrenu môžeme dochutiť nastrúhaným jablkom alebo ušľahanú šľahačkou. Chren od babičky v pohári vydrží veľmi dlho, nekazia sa. Myslím, že ani nebude stačiť.
Komentáre k receptu Chren od babičky (25 komentárov)
-
migor
28.October 2020 18:38
Ako nápad zaujímavý s tým vývarom. Skúsim. ALE co toto je za recept :D :D vývar - aký? hovädzí :D, kolko cukru? oleja? 1ks chren ?? :D vykopem prcka 30gramového ale aj pol kilového... ach...
-
Dušan
27.October 2020 19:33
Niektorí ste zrejme v kuchyni úplní laici,asi ste nikdy nič nerobili a robili to iní miesto Vás.Asi neviete,čo je vôbec vývar a a už vôbec,čo je horúci .Už som robil chren niekoľko rokov,ale tento je jeden z najlepších, a hlavne nestratí na sile.
-
Jana
12.April 2020 11:38
Slzy mi vyhŕkli 2 krát. Prvý krát pri spomienke na ocka a druhý krát pri príprave receptu.Výborný. Ďakujem
-
Renata
12.March 2019 10:57
Takýto chren robieval môj nebohý otec.Bol výborný.Od malička som sa tešila z toho, ked som si ho mohla nabrať na špičku vidličky a vyhrkli mi slzy.Bola som často prechladnutá.Citila som rýchlo osožný účinok.Dakujem vam za tento recept. P.S. Chcem požiadať zároveň administrátora tejto diskusie prečistiť vulgárnosti a komentáre, ktoré sa netýkajú témy.
-
Miroslav
03.October 2018 21:39
Dnes som vyskúšal. Mal som zo záhrady vykopaný. Všetci sme umierali, plakali, soplili. Koštoval som. Fantázia.
-
Dany
06.October 2017 13:49
Veľmi dobré,ďakujem
-
Vaše méno
30.September 2017 17:18
Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks dedkbecfddefcebf
-
Daniela
10.April 2017 19:32
Ak sa zaleje chren horucim vyvarom,nemusi sa sterilizovat.Samozrejme sa musi dat hned do flias a uzavriet.
-
Daniela
10.April 2017 19:29
Ak sa zaleje chren horucim vyvarom,nemusi sa sterilizovat
-
Peter
04.April 2016 10:07
vsimajte si recept a nie formu, comu na tom nerozumiete? asi je Vas tu viac prippecenych....ked sa Vam nelubi tak to opravte a dajte sem opravene mudrlanti...typicka slovac len ofrflat vsetko...inak recept vyborny. Dakujem!!!!
-
toudi
02.April 2016 10:47
To pisal nejaky madar(ka)?
-
Ratatouile
30.November 2015 16:55
Vám to dobre jebe z toho chrenu
-
mikes
22.October 2015 19:45
Šme še pobaviĺi
-
peter
17.January 2015 19:32
Velmi dobry
-
Okolosediaci
26.December 2014 09:29
tento recept pisalo decko (pripadne debil).
-
Pavel
14.November 2014 15:57
Prepáčte, ale mám pochybnosti. Recept asi nie len mne je nezrozumiteľný
-
Filip
03.November 2014 18:00
Je to dosť cudne
-
čačo
26.September 2014 06:42
"Potom sparíme veľa horúcim vývarom ..." recept za všetký drobné, či recept z hádankou???
-
eva
11.September 2014 16:37
recept sa mi paci vyskusam
-
Martin M.
26.April 2014 19:36
"Potom sparíme veľa horúcim vývarom ..." A to ako?
-
Marta Lausova
16.March 2014 13:10
Velmi dobry recept je velmi iiiiiiiiiii dobruuuuuuuuuu reeptos
-
denisa
10.November 2013 15:32
akym vyvarom
-
Lucia
03.August 2013 14:28
a ten chren potom treba ponakladat do flasiek a sterilizovat??? ak ano kolko minut sa to ma sterilizovat dakujem
-
viktor
31.March 2013 19:54
veľmi dobrééééé.!!!
-
iveta babiakova
06.April 2012 11:33
moze to byt takto dobre vyskusam hned