Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chren od babičky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22438x
Chren od babičky

Je výborný na zabíjačky, ku klobásám, ale aj do omáčky, len si pri príprave receptu trochu zaslzíte.

vytlačiť recept Chren od babičky
recept Chren od babičky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 hrnček horúci vývar
1 ks čerstvý chren
2 lyžice ocot
cukor múčka
slnečnicový olej

podľa potreby:

voda
ocot 8%

Postup prípravy receptu

Zakúpený chren umyjeme a necháme ponorený deň v studenej vode s octom. Po očistení chren nastrúhame do misky, v ktorej je ocot, aby nám chren nečernal, pri strúhanie premiešavame. Potom sparíme veľa horúcim vývarom, nie náhradou, a dochucujeme cukrom, octom, osolíme a oleja pridáme toľko, aby sa chren pekne leskl a nebol suchý. Časť chrenu môžeme dochutiť nastrúhaným jablkom alebo ušľahanú šľahačkou. Chren od babičky v pohári vydrží veľmi dlho, nekazia sa. Myslím, že ani nebude stačiť.

Komentáre k receptu Chren od babičky (6 komentárov)

  • Martin M. 26.April 2014 19:36

    "Potom sparíme veľa horúcim vývarom ..." A to ako?

  • Marta Lausova 16.March 2014 13:10

    Velmi dobry recept je velmi iiiiiiiiiii dobruuuuuuuuuu reeptos

  • denisa 10.November 2013 15:32

    akym vyvarom

  • Lucia 03.August 2013 14:28

    a ten chren potom treba ponakladat do flasiek a sterilizovat??? ak ano kolko minut sa to ma sterilizovat dakujem

  • viktor 31.March 2013 19:54

    veľmi dobrééééé.!!!

  • iveta babiakova 06.April 2012 11:33

    moze to byt takto dobre vyskusam hned

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt