Chodské kotlety s kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 126959x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
soľ | |
cesnak | |
voda | |
mleté čierne korenie | |
vajcia | |
zemiaky | |
polohrubá múka | |
náplň: | |
bravčové mäso | |
príloha: | |
kyslá kapusta |
Postup prípravy receptu
Množstvo ingrediencií záleží na počte stravníkov. Mäso môžeme použiť bravčové i kuracie. Záleží, čo má kto radšej. Podľa svojho overeného receptu si pripravíme cesto na zemiakové placky. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a rozklepat. Ľahko ho osolíme. V panvici rozohrejeme olej. Na panvicu rozhrnieme cesto a vložíme na neho naklepané rezeň a zakryjeme ďalším cestom. Chodský kotliet sa kapustou zvoľna smažíme z oboch strán do chrumkava. Keď býva upečené cesto, býva obyčajne hotovo aj mäso. Ako prílohu podávame kyslá kapusta. Je to vynikajúci obed. Chodský kotliet sa kapustou Zapíjame pivom.