Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chodské koláče

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145313x
Chodské koláče

Koláče, ktoré nádherne vyzerajú a skvele chutia. Majú dlhoročnú tradíciu na pekárskych pultoch, ale iv mnohých domácnostiach.

vytlačiť recept Chodské koláče
recept Chodské koláče sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 lyžice olej
2 ks žĺtok
1 kg polohrubá múka
125 ml šľahačka
200 g maslo
200 g cukor krupica
10 g soľ
citrónová kôra
3 lyžice rum
500 ml mlieko (podľa potreby)
60 g droždie
1 ks vajcia
1 balíček vanilkový cukor

na ozdobu:

maková náplň
hrozienka
lekvárové náplň
tvarohová náplň

Postup prípravy receptu

Múku preosejeme do misy. Urobíme jamku a pridáme kvások pripravený z mlieka, cukru a droždia. Potom pridáme ostatné prísady a zarobíme cesto. Mlieko prilievame postupne, aby cesto bolo vláčne. Cesto necháme kysnúť. Počas kysnutia ešte niekoľkokrát vareškou prepracujeme. Cesto kysne celkom asi dve hodiny. Počas kysnutia si pripravíme okrúhle pečiace papiere az jednej strany je ešte pomažte tukom. Z cesta vyvaľkáme "placky" o trochu menší, než máme pripravené pečící papiere. Na ne cesto dáme rozlične je podľa fantázie ozdobíme rôznymi náplňami a hrozienkami. Okraje koláčov môžete potrieť rozšľahaným žĺtkom. Pripravené koláče kladieme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C približne 35 až 40 minút. Hotové Chodské koláče necháme trochu vychladiť, odstránime papier na pečenie a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Chodské koláče (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty