Chlpaté knedle s kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 113183x
Recept na zemiakové knedlíky s kapustou a údeným mäsom. Typický český recept vhodný k nedeľnému obedu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | kyslá kapusta |
1 ks | vajcia |
6 ks | väčšie zemiaky |
1 ks | cibula |
3 plátky | údená bravčová krkovička |
podľa chuti: | |
ocot | |
Rasco | |
cukor | |
podľa potreby: | |
hrubá múka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Necháme odkvapkať prebytočnú vodu a dáme do misy. Pridáme vajcia, soľ a hrubú múku, dôkladne premiešame. Vznikne hustejšie cesto, z ktorého lyžičkou formujeme knedle. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode 5 - 8 minút (musí vyplávať hore). Kyslé kapustu prepláchneme a dáme do hrnca. Pridáme soľ, rascu, vodu a varíme domäkka (asi 20 minút). Potom prebytočnú vodu zlejeme, k kapusty pridáme nastrúhaný zemiakov a povaríme. Nakoniec dochutíme cukrom, octom a soľou. K chlpatým knedliam sa kapustou sa najlepšie hodí údená krkovička, ktorú opečieme na cibuľke. Na tanier naservírujú knedle, mäso a kyslá kapusta. Ihneď podávame.
Komentáre k receptu Chlpaté knedle s kapustou (4 komentáre)
-
Filumena
04.February 2018 09:48
Dávam varené i surové zemiaky, vajcia, pečivo, korenie ml., petržlenovú vňať a trochu hrubej múky. Pripomína to trochu plnku do kuraťa, ale k českému trojboju sú vynikajúce.
-
Filumena
04.February 2018 09:45
Dávam varené i surové zemiaky, vajcia, rožky, petržlenovú vňať a trochu korenia. Bez rožkov sa mi zdajú také tvrdé, pečivo ich odľahčí. K českému trojboju sú vynikajúce.
-
juda
27.December 2010 12:08
katastroooofa
-
iwet
27.December 2010 12:07
ky Madar to pisal?