Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chlpaté knedle s kapustou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 113171x
Chlpaté knedle s kapustou

Recept na zemiakové knedlíky s kapustou a údeným mäsom. Typický český recept vhodný k nedeľnému obedu.

vytlačiť recept Chlpaté knedle s kapustou
recept Chlpaté knedle s kapustou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček kyslá kapusta
1 ks vajcia
6 ks väčšie zemiaky
1 ks cibula
3 plátky údená bravčová krkovička

podľa chuti:

ocot
Rasco
cukor

podľa potreby:

hrubá múka
soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Necháme odkvapkať prebytočnú vodu a dáme do misy. Pridáme vajcia, soľ a hrubú múku, dôkladne premiešame. Vznikne hustejšie cesto, z ktorého lyžičkou formujeme knedle. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode 5 - 8 minút (musí vyplávať hore). Kyslé kapustu prepláchneme a dáme do hrnca. Pridáme soľ, rascu, vodu a varíme domäkka (asi 20 minút). Potom prebytočnú vodu zlejeme, k kapusty pridáme nastrúhaný zemiakov a povaríme. Nakoniec dochutíme cukrom, octom a soľou. K chlpatým knedliam sa kapustou sa najlepšie hodí údená krkovička, ktorú opečieme na cibuľke. Na tanier naservírujú knedle, mäso a kyslá kapusta. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Chlpaté knedle s kapustou (4 komentáre)

  • Filumena 04.February 2018 09:48

    Dávam varené i surové zemiaky, vajcia, pečivo, korenie ml., petržlenovú vňať a trochu hrubej múky. Pripomína to trochu plnku do kuraťa, ale k českému trojboju sú vynikajúce.

  • Filumena 04.February 2018 09:45

    Dávam varené i surové zemiaky, vajcia, rožky, petržlenovú vňať a trochu korenia. Bez rožkov sa mi zdajú také tvrdé, pečivo ich odľahčí. K českému trojboju sú vynikajúce.

  • juda 27.December 2010 12:08

    katastroooofa

  • iwet 27.December 2010 12:07

    ky Madar to pisal?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty