Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11159x
Chlieb

Keďže žijem v zahraničí, kde je k dostaniu len toastový chleba, pečiem si sama tento chlebíček.

vytlačiť recept Chlieb
recept Chlieb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 kg hladká múka
1,5 lyžice ocot
400 ml voda
1 balíček sušené droždie
1 lyžica soľ
1,5 lyžičky Rasco

Postup prípravy receptu

Zmiešame sypké prísady = múku, soľ, rascu a droždie. Prilejeme vlažnú vodu s octom a všetko premiešame. Zarobíme chlebové cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť asi hodinu. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme bochník chleba, alebo dáme cesto do formy, ktorú sme vymazali a vysypali múkou. Chlieb pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 1,5 hodiny. Upečený chlieb vyberieme z rúry a ihneď potrieme bochník vodou so soľou. Chlieb skladujeme v látkovej utierke. Podávame podľa potreby alebo chuti.

Komentáre k receptu Chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty