Chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11159x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | hladká múka |
1,5 lyžice | ocot |
400 ml | voda |
1 balíček | sušené droždie |
1 lyžica | soľ |
1,5 lyžičky | Rasco |
Postup prípravy receptu
Zmiešame sypké prísady = múku, soľ, rascu a droždie. Prilejeme vlažnú vodu s octom a všetko premiešame. Zarobíme chlebové cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť asi hodinu. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme bochník chleba, alebo dáme cesto do formy, ktorú sme vymazali a vysypali múkou. Chlieb pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi 1,5 hodiny. Upečený chlieb vyberieme z rúry a ihneď potrieme bochník vodou so soľou. Chlieb skladujeme v látkovej utierke. Podávame podľa potreby alebo chuti.