Chlebové placky - chleboráčky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 70173x
So zvyškom chleba možno naložiť aj takto. Chutia Vám zemiakové placky, upečte si ich z chleba a prispôsobte si chlebové placky, ktoré som pomenoval chleboráčky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | sladká paprika |
2 ks | stredné cibule |
strúhanku pre hustotu cesta | |
2 ks | vajcia |
1 štipka | majoránku |
2 hrnčeky | mlieko |
1 štipka | soľ |
5 strúčikov | cesnak |
stone olej | |
1 štipka | meletý čierne korenie |
8 ks | krajec chleba |
Postup prípravy receptu
Ukrojíme 8 krajcov chleba, natrháme je na malé kúsky do misky a zalejeme cca 2 hrnčeky mlieka a rozmočíme. Ďalej pridáme 2 stredné jemne narezanej cibule, 5 strúčikov cesnaku - tiež jemne nakrájané, 2 vajcia, 1 lyžičku sladkej papriky, čierne korenie, majoránku a soľ podľa chuti. Pridáme strúhanku a za stáleho miešania vytvoríme hustejšie cesto. Polievkovou lyžicou cesto nanesieme na rozpálenú panvicu so stolovým olejom a vytvarujeme zemiakové placky - pečieme z oboch strán. A ešte jedna rada, aby sa cesto nelepil na lyžicu, tak ju na panvici namočíme v oleji a tvarujeme placky. Takto zhotovíme cca 20 - 23 chleboráčků, ktoré konzumujeme samotné, alebo ako prílohu ku gulášu.
Komentáre k receptu Chlebové placky - chleboráčky (1 komentár)
-
Palo
26.October 2012 16:23
Tak tieto zemiakové placky - to je sila!! To asi písal nejaký mongol, ktorý tu už týždeň býva, a preto sa ešte nestihol oboznámiť so slovenským jazykom!