Chlebové hniezda
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23998x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | soľ |
4 plátky | chlieb |
2 ks | tavený syr |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
1 štipka | bylinky |
Postup prípravy receptu
Chleba nakrájame na krajce. Každý krajec potrieme hrubou vrstvou taveného syra a dáme asi na 10 minút piecť do rúry. Medzitým nachystáme vajíčka tak, že rozdelíme bielky a žĺtky. Každý žĺtok dáme zvlášť do pohára. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Akonáhle sú chleby zapečené so syrom, vytvoríme na nich z bielkového snehu hniezdo a do každého hniezda vyklopíme jeden žĺtok. Chlebová hniezda ľahko osolíme, môžeme popepřit, posypať bylinkami, bazalkou. Záleží, kto čo rád.Hnízda dáme do rúry zapiecť. Zvyšná doba pečenia sa potom odvíja od toho, ako máme radi vajíčko hotové. Chlebová hniezda ihneď podávame.