Chlebová torta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 80824x
Je to veľmi jednoduchá chuťovka k vínu pre viac stolovníkov. Raz som robila tak veľký, že výsledný vážil skoro 5 kg.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 dkg | pálivý paprikáš |
2 ks | kyslá uhorka |
1 ks | kapie - červená |
10 dkg | debrecínka |
1 balíček | zelené olivy |
1 balíček | strúhaný údený tvrdý syr |
1 hrsť | pažítka |
2 kelímky | nátierkové maslo |
2 ks | vajcia |
1 hrsť | petržlen |
10 dkg | šunkovú salámu |
1 ks | šalátová uhorka |
1 balíček | plátkový syr |
1 ks | okrúhly chlieb |
1 kelímok | rastlinný tuk napr. Rama - malý |
4 ks | trjúhelníčky syra |
1 štipka | soľ, korenie |
Postup prípravy receptu
Plniť chlieb môžeme tým, čo máme radi, aj tým, čo chladnička dá. Prvé si urobíme vajíčková nátierku - vaječina z dvoch vajec a do ešte horúcej zamiešať na 4 trojuholníčky syra + bylinky, soľ, korenie. Chleba rozkrojíme na 4 kolesá a už len natierame a skladáme. Na vyfotené torte sú kombinácie: spodná vrstva: nátierkové maslo, debrecínka, kyslý uhoriek, 1. vajíčková nátierka, kapie nakrájané na rezance 2. Rama, horčica, tvrdý syr, olivy, a posledná je šunkovú salámu s nátierkovým maslom Záverom už len celý chleba potrieme nátierkovým maslom, obsypeme syrom a urobíme ozdoby zo zeleniny, údeniny, zabalíme do alobalu a necháme aspoň jeden deň rozležet. No a nezostáva než tortu nakrájať na dieliky nazdobit šunkovú penou ako keby to bola šľahačka a popriať jedlíkům dobrú chuť.