Chlebánky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23842x
Staršie chlieb môžeme použiť na hrianky, chlebovú polievku alebo aj na chlebové placky čiže chlebánky.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
olej | |
starší chlieb | |
vajcia | |
voda | |
cesnak | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Chlieb nakrájame na kocky a jemne zalejeme vodou, prípadne bujóny. Tekutinu skôr postupne prilievame, aby nevznikla príliš riedka hmota. Necháme krátko nasiaknuť, potom tyčovým mixérom rozmixujeme chlieb na hustejšiu kašu. Pridáme vajcia, ochutíme soľou, korením, majoránkou a prelisovaným cesnakom. Cesto dôkladne zamiešame a na rozpálenom oleji smažíme chlebové placky dozlatista z oboch strán. Chlebánky jeme ako prílohu alebo len tak.