Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chilli con carne po česky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7233x
Chilli con carne po česky

Ostré hovädzie mäso dusené na víne, ochutené chilli papričkami, čerstvým tymiánom, doplnené nakladanými bielymi fazuľami, paradajkami a kukuricou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Chilli con carne po česky
recept Chilli con carne po česky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks veľká červená cibuľa
100 g paradajkový pretlak
70 g biele konzervované fazuľa
1 lyžica hladká múka
3 strúčiky cesnak
2 ks sušená chilli paprička
2 ks veľké paradajka
500 g zadné hovädzie mäso
500 ml červené víno
100 g mrazená kukurica
500 ml hovädzí vývar

podľa chuti:

1 vetvička čerstvý tymián
mleté čierne korenie
soľ
čerstvý petržlen

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Chudé hovädzie zadné mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Sloupnutý cesnak prelisujeme. Sušené chilli papričky rozdrvíme. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Petržlenovú vňať jemne usekáme. Konzervované bielej fazule necháme odkvapkať. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso, ktoré zo všetkých strán orestujeme ružova. Prilejeme víno, vývar, ochutíme soľou, korením, drveným chilli, pridáme paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec k mäkkému mäsu vmiešame kukuricu, nakrájané paradajky, bylinky, odkvapkané bielej fazule a všetko krátko povaríme. Pikantný chilli con carne po česku výborne chutí s čerstvým pečivom, cestovinami, ale pokojne aj ryžou.

Komentáre k receptu Chilli con carne po česky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty