Chilli con carne po česky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 7233x
Ostré hovädzie mäso dusené na víne, ochutené chilli papričkami, čerstvým tymiánom, doplnené nakladanými bielymi fazuľami, paradajkami a kukuricou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľká červená cibuľa |
100 g | paradajkový pretlak |
70 g | biele konzervované fazuľa |
1 lyžica | hladká múka |
3 strúčiky | cesnak |
2 ks | sušená chilli paprička |
2 ks | veľké paradajka |
500 g | zadné hovädzie mäso |
500 ml | červené víno |
100 g | mrazená kukurica |
500 ml | hovädzí vývar |
podľa chuti: | |
1 vetvička | čerstvý tymián |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
čerstvý petržlen | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Chudé hovädzie zadné mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Sloupnutý cesnak prelisujeme. Sušené chilli papričky rozdrvíme. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Petržlenovú vňať jemne usekáme. Konzervované bielej fazule necháme odkvapkať. Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso, ktoré zo všetkých strán orestujeme ružova. Prilejeme víno, vývar, ochutíme soľou, korením, drveným chilli, pridáme paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec k mäkkému mäsu vmiešame kukuricu, nakrájané paradajky, bylinky, odkvapkané bielej fazule a všetko krátko povaríme. Pikantný chilli con carne po česku výborne chutí s čerstvým pečivom, cestovinami, ale pokojne aj ryžou.