Chilli con carne Mexico
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- recept zobrazen: 139527x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | škvrnité fazuľa |
1 ks | červená paprika |
500 g | mleté hovädzie mäso |
1 ks | cibula |
drvený korenie | |
2 ks | červená čili paprička |
5 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
3 ks | paradajka |
soľ | |
500 ml | hovädzí vývar |
chilli korenie | |
podľa potreby: | |
1 - 2 lyžičiek | kukuričná múka |
Postup prípravy receptu
Fazuľa si deň vopred namočíme. Môžeme pokojne aj 2 dni, keď si spomenieme. Paradajky narežeme, sparíme, olúpeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohrejeme, aby bol horúci. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spoločne všetko restujeme, kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko osmažíme a zalejeme časťou vývaru. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením a čili korením. Zmes prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania a podlievania dusíme, kým nie sú fazuľa mäkké. Zatiaľ si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme ich najemno. Keď sú fazuľa mäkké, pridáme sekané papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou vo vode. Chilli con carne Mexico podávame s ryžou alebo chlebom. Podľa chuti môžeme pridať aj kukuricu.