Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Chilli con carne Mexico

  • hlavné chody
  • mexická kuchyňa
  • recept zobrazen: 137687x
Chilli con carne Mexico

Recept na tradičné texaský pokrm na mexický spôsob.

vytlačiť recept Chilli con carne Mexico
recept Chilli con carne Mexico sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g škvrnité fazuľa
1 ks červená paprika
500 g mleté hovädzie mäso
1 ks cibula
drvený korenie
2 ks červená čili paprička
5 strúčikov cesnak

podľa chuti:

3 ks paradajka
soľ
500 ml hovädzí vývar
chilli korenie

podľa potreby:

1 - 2 lyžičiek kukuričná múka

Postup prípravy receptu

Fazuľa si deň vopred namočíme. Môžeme pokojne aj 2 dni, keď si spomenieme. Paradajky narežeme, sparíme, olúpeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohrejeme, aby bol horúci. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a opražíme dozlatista. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spoločne všetko restujeme, kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko osmažíme a zalejeme časťou vývaru. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením a čili korením. Zmes prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania a podlievania dusíme, kým nie sú fazuľa mäkké. Zatiaľ si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme ich najemno. Keď sú fazuľa mäkké, pridáme sekané papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou vo vode. Chilli con carne Mexico podávame s ryžou alebo chlebom. Podľa chuti môžeme pridať aj kukuricu.

Komentáre k receptu Chilli con carne Mexico (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt