Chilli con carne 2
- hlavné chody
- mexická kuchyňa
- recept zobrazen: 94660x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | paprika |
1 hrnek | vývar |
1 plechovka | červené fazule v tomate |
4 strúčiky | cesnak |
1 kg | hovädzie mäso |
2 lyžičky | oregano |
5 ks | paradajka |
1 sklenka | olej |
500 g | bielej fazule |
4 ks | čili paprička |
2 lyžice | gulášová korenie |
3 ks | cibula |
100 g | šunka |
Postup prípravy receptu
Biele zazole namočíme cez noc do studenej vody. Druhý deň si očistíme zeleninu. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a osmažíme v hrnci na rozohriatom oleji. Mäso nakrájame na rezance a dáme osmažiť na cibuľu. Ďalej pridáme papričky chilli, paprika, paradajky, soľ, korenie a cesnak. Všetko podusíme a pridáme biele fazuľa s vývarom. Zmes zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Keď je mäso aj fazuľa mäkké, pridáme červené fazule, ostatné koreniny, rezančeky šunky a ešte asi 2 minútky povaríme. Chilli con carne zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, prevarte a môžeme podávať. Hotové chilli con carne podávame najlepšie s chlebom.