Chicago pizza bez cesta
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 24561x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | bageta |
1 ks | cibula |
2 strúčiky | cesnak |
2 ks | paradajka |
1 lyžica | olivový olej |
1 balíček | mozzarella |
podľa chuti: | |
chilli korenie | |
bazalka | |
oregano |
Postup prípravy receptu
Malé bagetky (kus 60 g) nakrojíme pozdĺžne, aby boli ako otvorenej knihy. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 ° C rozkrojenú častí nadol. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľku a 2 väčšie naozaj zrelé paradajky, hneď ako pustí trochu šťavu, asi za 1 minútu, pridáme cesnak drvený sušený alebo čerstvý. Pridáme aj oregano, bazalku, veľmi malú štipku čili korenia a stiahneme z ohňa. Paradajky nesmie zostať tvrdá, ale ani rozvarená, len mäkká. Zmes nesolíme, bageta je sama o sebe dosť slaná. Zmes poukladáme na dozlata nasucho opečené bagetky a hore naukladáme plátky mozzarelly z vrecka. Už veľmi jemne posypeme bazalkou. Ak máte čerstvé byliny, je to oveľa lepšie, ale v zime to chutí dobre aj so sušeným. Chicago pizza bez cesta je rýchla. Ihneď podávame. Doba prípravy a samotného procesu je celkom 5 - 10 minút, záleží na skúsenosti.