Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čevabčiči

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 89662x
Čevabčiči

Čevabčiči pochádza z juhoslovanské kuchyne, postupne však tieto malé korenené šišky získali obľubu vo všetkých krajinách Európy.

vytlačiť recept Čevabčiči
recept Čevabčiči sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g mleté teľacie mäso
1 lyžička sladká paprika
1/8 l vývar
1 strúčik veľký cesnak
150 g cibula
1 štipka mleté čierne korenie
400 g mleté hovädzie mäso
1/2 lyžičky soľ
1 štipka pálivá paprika
1 štipka majorana

podľa potreby:

2 lyžice olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame ho s mletým mäsom a korením. Prilejeme horúci mäsový vývar a dobre spracujeme. Z mäsovej zmesi utvoríme malé šišky. Cibuľu olúpeme a najemno nakrájame. Zmiešame s paprikou. Panvica vymažeme olejom a rozohrejeme. Čevabčiči na nej rýchlo a sprudka opečieme zo všetkých strán. Vnútri má zostať ružové. Čevabčiči podávame obložené cibuľou a vareným zemiakom.

Komentáre k receptu Čevabčiči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt