Cestoviny v syrovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11238x
Jedlo, ktorého príprava je jednoduchá. Či už ho pripravujete pre celú rodinu alebo len pre seba.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | tavený syr |
500 g | cestoviny (kolienka, vrtule) |
150 ml | mlieko |
100 ml | kyslá smotana |
2 ks | ostravská klobása |
soľ | |
2 ks | stredne veľká cibuľa |
Postup prípravy receptu
Dáme variť cestoviny do osolenej vody. Osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú klobásu a ešte chvíľku smažíme. Ztlumíme oheň, pridáme syry a necháme ich trochu rozpustiť. Smotanu zmiešame s mliekom a vlejeme do hrnca. Za tú dobu sa nám stihnú uvariť cestoviny - zlejeme je. Keď sa syry rozpustia úplne, pridáme ich do hrnca. Poriadne všetko premiešame a už nemusíme ďalej variť, pretože sme cestoviny vkladali tesne po ich uvarení. Cestoviny v syrovej omáčke podávame najlepšie hneď, pretože znovu ohrievané už nie sú tak dobré. Namiesto klobásy možno použiť šunkovú saláma alebo môžeme údeninu úplne vynechať, ak nemáme radi mäsové výrobky.