Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 8187x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | smotana na šľahanie |
300 g | hydinové mäso |
5 strúčikov | cesnak |
2 lyžice | olivový olej |
200 g | čerstvý špenát |
200 g | cestoviny (špagety) |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Cestoviny (treba špagety) uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, potom scedíme a necháme odkvapkať. Mäso očistíme, nakrájame, osolíme a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájaný listový špenát, ktorý spoločne s mäsom podusíme. Pridáme olúpaný a prelisovaný cesnak, všetko zalejeme smotanou a znova podusíme. Podľa chuti pridáme trochu soli. Uvarené cestoviny zmiešame s pripravenou mäsovou zmesou so špenátom a môžeme podávať. Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom chutia najlepšie ihneď po príprave.