Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 25152x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 - 300 g | vaječné cestoviny |
olivový olej | |
soľ | |
na ozdobu: | |
cherry paradajky | |
tymián | |
omáčka: | |
1 kelímok | smotana na varenie |
50 g | eidam |
sušený alebo čerstvý tymián | |
2 kocky | Lučina |
1 kocka | tavený syr |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cestoviny (špagety, široké rezance, kolienka, vrtuľky, mušličky a pod) dáme variť podľa návodu na obale, varíme v osolenej vode s lyžičkou oleja. Keď sú al dente, scedíme ich a necháme krátko odkvapkať. Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Za mierne teploty a stáleho miešania necháme rozpustiť v menšom hrnci smotanu na varenie, lúkach, smotanový tavený syr a nastrúhaný eidam. Keď sa všetko dôkladne prehreje, začnú sa syry rozpúšťať a omáčka hustnúť. Odstavíme, stále miešame a pridáme tymián, najlepšie čerstvý. Podľa chuti smotanovou omáčku s tymiánom dosolíme. Cestoviny rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou a ozdobíme nakrájanými paradajkami a štipkou tymianu. Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom ihneď podávame. Recept je určený na 2 porcie.