Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25152x
Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom

Jednoduchá omáčka, ktorá sa hodí k cestovinám všetkého druhu.

vytlačiť recept Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom
recept Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 - 300 g vaječné cestoviny
olivový olej
soľ

na ozdobu:

cherry paradajky
tymián

omáčka:

1 kelímok smotana na varenie
50 g eidam
sušený alebo čerstvý tymián
2 kocky Lučina
1 kocka tavený syr
soľ

Postup prípravy receptu

Cestoviny (špagety, široké rezance, kolienka, vrtuľky, mušličky a pod) dáme variť podľa návodu na obale, varíme v osolenej vode s lyžičkou oleja. Keď sú al dente, scedíme ich a necháme krátko odkvapkať. Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Za mierne teploty a stáleho miešania necháme rozpustiť v menšom hrnci smotanu na varenie, lúkach, smotanový tavený syr a nastrúhaný eidam. Keď sa všetko dôkladne prehreje, začnú sa syry rozpúšťať a omáčka hustnúť. Odstavíme, stále miešame a pridáme tymián, najlepšie čerstvý. Podľa chuti smotanovou omáčku s tymiánom dosolíme. Cestoviny rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou a ozdobíme nakrájanými paradajkami a štipkou tymianu. Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom ihneď podávame. Recept je určený na 2 porcie.

Komentáre k receptu Cestoviny so smotanovou omáčkou a tymianom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty