Cestoviny s morčacím mäsom a ananásom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 63067x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olej na vyprážanie |
2 lyžice | majonéza |
200 g | ananás |
2 lyžičky | bazalkové pesto |
2 lyžice | kyslá smotana |
1 ks | Mrkva |
250 g | morčacie prsia |
400 g | cestoviny |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
extra panenský olivový olej | |
biely vínny ocot | |
čerstvé bylinky |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme vo väčšom hrnci asi 8 - 10 minút, aby boli na skus. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Potom je preložíme do misy a ešte teplé ich zmiešame s octom, olejom a trochou soli s korením. Necháme ich vychladnúť. Morčacie mäso očistíme, nakrájame na rezance av panvici je orestujeme dozlata. Zeleninu a bylinky očistíme. Mrkvu nakrájame na rezance, bylinky uhlopriečne na tenké plátky, ananás necháme odkvapkať. Do cestovín pridáme mäso, všetok ananás, nakrájanú zeleninu a zmes majonézy, smotany a pesta. Nakoniec cestoviny osolíme a okoreníme podľa chuti. Podľa chuti by som ešte odporučila dať treba viac smotany a tiež odporúčam cestoviny ako vretienka alebo motýliky, ktoré sa dobre miešajú s majonézou. Ako korenie je ideálne trebuľka, petržlen a bazalka. Cestoviny s morčacím mäsom a ananásom ihneď podávame. Cestoviny s morčacím mäsom a ananásom sú dobré aj studené.