Cestoviny s listovým špenátom 1
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69231x
Veľmi chutné a zdravé cestoviny. Keď vynecháme z receptu slaninu, určite si pochutnajú aj vegetariáni.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | anglická slanina |
1 balíček | cestoviny |
100 g | syr |
3 lyžice | kyslá smotana |
300 g | čerstvý listový špenát |
2 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
soľ | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý alebo drvený korenie | |
podľa potreby: | |
maslo na smaženie |
Postup prípravy receptu
Syr nastrúhame. Slaninu rozkrájame na malé kocky a na masle opekáme do ružova. Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody, varíme do zmäknutia asi 20 minút. Potom precedíme, prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Než sa cestoviny uvaria, zvládneme prípravu špenátu. Listy špenátu dôkladne premyte v studenej vode a nakrájame na malé kúsky. Vhodíme do vriacej vody a minútu povaríme. Scedíme a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu nakrájame najemno a smažíme na masle takmer dozlata. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme a ku zmesi prelisujeme olúpaný cesnak. Prilejeme veľmi malé množstvo vody a špenát pod pokrievkou dusíme asi 5 minút, než zmäkne a väčšia časť vody sa odparí. Potom ku špenátu rozklepneme vajíčka a miešame do ich zhustnutia. Nakoniec pridáme 3 lyžice kyslej smotany, ktorú necháme teplom len rozpustiť, už nevaríme. Uškvařenou slaninu na panvici znova přihřejeme. Na každú porciu uvarených cestovín dáme špenátové zmes, posypeme slaninou a nastrúhaným syrom.