Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • recept zobrazen: 85604x
Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou

Rýchle a moc dobré jedlo zo surovín, ktoré bežne doma nájdeme.

vytlačiť recept Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou
recept Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks čerstvá kuracie prsia
4 hrste cestoviny
1 ks muškátový oriešok
1 strúčik cesnak
10 dkg niva
1 ks menšia cibuľa
250 ml smotana na šľahanie

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja podľa druhu a obľube na 7 - 12 minút (odporúčam Penne). Než sa nám voda začne variť, najemno nakrájame cibuľu, mäso a cesnak. Primerane rozpálime dostatočne veľkú panvicu, dáme cibuľku, necháme zosklovatieť, pridáme mäso, ktoré dôkladne opečieme, až získa ľahko hnedú farbu. Potom prilejeme smotanu, krátko ju povaríme, pridáme nastrúhanú nivu alebo podobný plesňový syr, necháme úplne rozpustiť. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme a na úplný záver postrouháme muškátovým orieškom. To už ale sundáváme cestoviny z platne, zľavami vodu, necháme minútku odpočinúť a potom krásne voňajúce zmes na panvici nalejeme do cestovín, zamiešame a podávame. Za vyskúšanie stojí dobrý tip. Deň vopred nakrájané mäso naložíme do vajíčka s trochou sójovej omáčky. Potom je kuracie krásne krehké.

Komentáre k receptu Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty