Cestoviny s kuracím mäsom a omáčkou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- recept zobrazen: 85604x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | čerstvá kuracie prsia |
4 hrste | cestoviny |
1 ks | muškátový oriešok |
1 strúčik | cesnak |
10 dkg | niva |
1 ks | menšia cibuľa |
250 ml | smotana na šľahanie |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja podľa druhu a obľube na 7 - 12 minút (odporúčam Penne). Než sa nám voda začne variť, najemno nakrájame cibuľu, mäso a cesnak. Primerane rozpálime dostatočne veľkú panvicu, dáme cibuľku, necháme zosklovatieť, pridáme mäso, ktoré dôkladne opečieme, až získa ľahko hnedú farbu. Potom prilejeme smotanu, krátko ju povaríme, pridáme nastrúhanú nivu alebo podobný plesňový syr, necháme úplne rozpustiť. Pridáme cesnak, osolíme, okoreníme a na úplný záver postrouháme muškátovým orieškom. To už ale sundáváme cestoviny z platne, zľavami vodu, necháme minútku odpočinúť a potom krásne voňajúce zmes na panvici nalejeme do cestovín, zamiešame a podávame. Za vyskúšanie stojí dobrý tip. Deň vopred nakrájané mäso naložíme do vajíčka s trochou sójovej omáčky. Potom je kuracie krásne krehké.