Cestoviny s jogurtovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 66490x
Cestoviny rôznych farieb s jogurtovou omáčkou, ktorá sa podáva za studena. Omáčka je doplnená strúhaným syrom a množstvom byliniek pre výraznú chuť.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 ml | jogurt |
4 lyžičky | chrenová pasta |
100 g | eidam (30%) |
1/2 balíčku | farebné rezance |
1 lyžička | olivový olej |
100 g | čerstvý zrelý syr s cesnakovou príchuťou |
na ozdobu: | |
štvorfarebnú celý korenie | |
podľa chuti: | |
oregano | |
drvená rasca | |
Sušená petržlenová vňať | |
saturejka | |
čili omáčka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Použijeme rezance rôznych farieb (lokničiek do klbka). Vhodíme do vriacej osolenej vody, pridáme trochu olivového oleja. Varíme 1 - 2 minúty. Vyberieme opatrne z vody naberačkou na špagety, aby sa nám klbôčka nerozpadla. Necháme odkvapkať. Omáčku si pripravíme vopred, mala by byť trochu preležala. V miske zmiešame biely jogurt (1,5%) s eidamu a cesnakovým syrom. Syry nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme nastrúhaný chren alebo zakúpenú chrenovou pastu premiešané s tekutým chilli. Ochutíme soľou, rascou, saturejkou, oreganom, sušenú petržlenom a dôkladne premiešame. Necháme v chlade, aby sa premiešali chute. Cestoviny podávame buď teplé, preliate studenú omáčkou, alebo môžeme celý pokrm pripraviť za studena. Chutí výborne aj tak.