Cestoviny s cuketovou zmesou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 132076x
Už možno neviete, ako s touto zeleninou naložiť. Sú výborné len zľahka Orestované spolu s ďalšou zeleninou a podávané s dobrými cestovinami!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
bazalka | |
soľ | |
3 ks | cibula |
korenie na wok | |
2 lyžičky | solamyl |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
3 ks | paprika |
500 g | cuketa |
300 g | talianske cestoviny (farebná vretena) |
mleté čierne korenie | |
sójová omáčka | |
250 g | údená rolka |
Postup prípravy receptu
Rolku umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Cukety umyjeme, mäkký stred vydlabeme a nakrájame na Koška. Na wok panvici rozohrejeme olej, pridáme údené a orestujeme. Potom vložíme cibuľu a papriku. Posypeme korením, pridáme trochu bazalky a premiešame. Cuketu premiešame so zemiakovým škrobom (solamylom) a pridáme do panvice, pokvapkáme sójovou omáčkou a znova premiešame. Môžeme podliaty trochu vodou, maximálne však 1 / 2 dl. Cuketu necháme zosklovatieť a panva odstavíme. Zároveň si uvaríme v osolenej vode s lyžicou oleja cestoviny a scedíme. Na tanier prichystáme cestoviny, na ne dáme zmes s cuketou a ozdobíme lyžičkou majonézy, rajským jabĺčkom a vetvičkou kôpru.