Cestoviny pod hermelínom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 37704x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | cestoviny |
1 ks | väčšie cibule |
2 ks | paradajka |
2 - 3 lyžičiek | bazalka |
1 ks | hermelín |
5 lyžičiek | maslo |
1 - 2 hrstí | sušené huby |
1/2 ks | pór |
4 plátky | údená stehno |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Vo vriacej osolenej vode s lyžičkou oleja uvaríme cestoviny a sušené huby. Uvarené ich scedíme a necháme odkvapkať. Súčasne rozpustíme na panvici lyžicu masla a orestujeme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme nakrájaný pór a prisypeme bazalku. Do maslom vymazaných zapekacích foriem vložíme slabý plátok údenej šunky, ďalej naplníme formu porcií uvarených cestovín, pridáme vrstvu restovanou cibuľa s pórom a bazalkou. Ozdobíme na tenké plátky nakrájaným paradajkou a nakoniec položíme prúžky hermelín. Naplnenú formu necháme zapiecť v rúre pri 150 ° C asi 15 minút. Cestoviny pod hermelínom servírujeme s kečupom alebo dressingom podľa chuti.