Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cestoviny pod hermelínom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 37704x
Cestoviny pod hermelínom

Ľahká príprava cestovín provoněných bazalkou a rozpečeným hermelínom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cestoviny pod hermelínom
recept Cestoviny pod hermelínom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 balíčku cestoviny
1 ks väčšie cibule
2 ks paradajka
2 - 3 lyžičiek bazalka
1 ks hermelín
5 lyžičiek maslo
1 - 2 hrstí sušené huby
1/2 ks pór
4 plátky údená stehno

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vo vriacej osolenej vode s lyžičkou oleja uvaríme cestoviny a sušené huby. Uvarené ich scedíme a necháme odkvapkať. Súčasne rozpustíme na panvici lyžicu masla a orestujeme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme nakrájaný pór a prisypeme bazalku. Do maslom vymazaných zapekacích foriem vložíme slabý plátok údenej šunky, ďalej naplníme formu porcií uvarených cestovín, pridáme vrstvu restovanou cibuľa s pórom a bazalkou. Ozdobíme na tenké plátky nakrájaným paradajkou a nakoniec položíme prúžky hermelín. Naplnenú formu necháme zapiecť v rúre pri 150 ° C asi 15 minút. Cestoviny pod hermelínom servírujeme s kečupom alebo dressingom podľa chuti.

Komentáre k receptu Cestoviny pod hermelínom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty