Cestovinový šalát s tuniakom
- šaláty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 104686x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | sterilizovaná kukurica |
1 ks | tuniak vo vlastnej šťave |
150 g | cestoviny |
1/2 ks | stredné cibule |
2 lyžice | zelené olivy |
1 ks | vajcia |
1 ks | paradajka |
na ozdobu: | |
kudrnka | |
podľa chuti: | |
rozmarín | |
soľ | |
zálievka: | |
2 lyžice | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Cestoviny (najlepšie chutia penne) uvaríme podľa návodu uvedenom na obale, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Paradajka umyjeme a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Olivy nasekáme na kúsky. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí olúpeme. K cestovinám pridáme sterilizovanú kukuricu, paradajka, zelené olivy, cibuľu a jednu plechovku tuniaka, premiešame a hore položíme natvrdo uvarené vajcia rozkrojené na štvrťky. Prelejeme zálievkou z kyslej smotany v ktorej sme rozmiešali mletý rozmarín a soľ. Celý cestovinový šalát s tuniakom posypeme pokrájanou kudrnkou a podávame s opečeným toast.