Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cestovinový šalát s tuniakom a pórom

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135302x
Cestovinový šalát s tuniakom a pórom

Chutný a rýchly šalát, ktorý zasýti. Tuniaka môžeme nahradiť kuracím mäsom.

vytlačiť recept Cestovinový šalát s tuniakom a pórom
recept Cestovinový šalát s tuniakom a pórom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 konzerv tuniak vo vlastnej šťave
250 ml tatárska omáčka
1 - 2 ks pór
1/2 kocky zeleninový bujón
500 g cestoviny (mašličky)
1 plechovka sterilizovaná kukurica

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Do osolenej vody pridáme bujón a vodu privedieme k varu. Keď je voda vriacej, vsypeme cestoviny a uvaríme ich podľa návodu na skus. Zatiaľ si scedíme kukuricu. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Podľa potreby nakrájame tuniaka na menšie kúsky. Uvarené cestoviny scedíme, prepláchneme a vložíme do väčšej misy. Pridáme tuniaka, kukuricu a pór. Toho dávam viac, pretože dá šalátu skvelú chuť. Pripravený šalát okoreníme, len veľmi ľahko osolíme, pretože cestoviny sú slané z vody, v ktorej sa varili. Nakoniec šalát zalejeme tatarku, premiešame a necháme v chladničke vychladiť. Najlepšie tatarka je klasická Hellmann's alebo Yofresh. Studený cestovinový šalát s tuniakom a pórom môžeme podávať. Miesto tuniaka som dávala aj pečené kurča bez kože. Šalát bol taky moc dobrý.

Komentáre k receptu Cestovinový šalát s tuniakom a pórom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty