Cestovinový šalát s tuniakom a pórom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 137258x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
1 - 2 konzerv | tuniak vo vlastnej šťave |
250 ml | tatárska omáčka |
1 - 2 ks | pór |
1/2 kocky | zeleninový bujón |
500 g | cestoviny (mašličky) |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Do osolenej vody pridáme bujón a vodu privedieme k varu. Keď je voda vriacej, vsypeme cestoviny a uvaríme ich podľa návodu na skus. Zatiaľ si scedíme kukuricu. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Podľa potreby nakrájame tuniaka na menšie kúsky. Uvarené cestoviny scedíme, prepláchneme a vložíme do väčšej misy. Pridáme tuniaka, kukuricu a pór. Toho dávam viac, pretože dá šalátu skvelú chuť. Pripravený šalát okoreníme, len veľmi ľahko osolíme, pretože cestoviny sú slané z vody, v ktorej sa varili. Nakoniec šalát zalejeme tatarku, premiešame a necháme v chladničke vychladiť. Najlepšie tatarka je klasická Hellmann's alebo Yofresh. Studený cestovinový šalát s tuniakom a pórom môžeme podávať. Miesto tuniaka som dávala aj pečené kurča bez kože. Šalát bol taky moc dobrý.