Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cestovinový šalát s teplou zeleninou

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20979x
Cestovinový šalát s teplou zeleninou

Cestoviny doplnené teplú zeleninovú zmesí.

vytlačiť recept Cestovinový šalát s teplou zeleninou
recept Cestovinový šalát s teplou zeleninou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice olivový olej
1/2 balíčku mrazená kukurica
3 ks Mrkva
300 g cestoviny (mušle)
cibula

podľa chuti:

majorana
mletý šafran
mletý koriander
soľ

Postup prípravy receptu

Väčší cestoviny (v tomto prípade boli použité mušle) uvaríme podľa návodu na obale. Varíme v osolenej vode s lyžicou oleja "al dente". Cestoviny scedíme, necháme odkvapkať a uchovávame je teplé. Počas varenia cestovín si prichystáme zeleninu. Mrkva oškrabeme, odkrojíme konce a pozdĺžne ju nakrájame na tenké rezance, ktoré ešte rozpolíme, aby neboli príliš dlhé. Cibuľu olúpeme a nasekáme na kocky. Na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja (extra virgin) a cibuľku osmažíme. Pridáme mrkvu a mrazenú kukukuřici. Osmažíme, podlejeme trochou vývaru a necháme mierne podusiť. Dochutíme soľou, majoránkou, šafranom a mletým koriandrom. Ešte teplú zeleninu vmiešame k cestovinám. Cestovinový šalát s teplou zeleninou podávame ihneď po príprave, prípadne ho pred podávaním prehrejeme v mikrovlnnej rúre. Môžeme aj zasypať syrom.

Komentáre k receptu Cestovinový šalát s teplou zeleninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty