Cestovinový šalát s teplou zeleninou
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 21723x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | Mrkva |
300 g | cestoviny (mušle) |
cibula | |
2 lyžice | olivový olej |
1/2 balíčku | mrazená kukurica |
podľa chuti: | |
mletý šafran | |
mletý koriander | |
soľ | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Väčší cestoviny (v tomto prípade boli použité mušle) uvaríme podľa návodu na obale. Varíme v osolenej vode s lyžicou oleja "al dente". Cestoviny scedíme, necháme odkvapkať a uchovávame je teplé. Počas varenia cestovín si prichystáme zeleninu. Mrkva oškrabeme, odkrojíme konce a pozdĺžne ju nakrájame na tenké rezance, ktoré ešte rozpolíme, aby neboli príliš dlhé. Cibuľu olúpeme a nasekáme na kocky. Na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja (extra virgin) a cibuľku osmažíme. Pridáme mrkvu a mrazenú kukukuřici. Osmažíme, podlejeme trochou vývaru a necháme mierne podusiť. Dochutíme soľou, majoránkou, šafranom a mletým koriandrom. Ešte teplú zeleninu vmiešame k cestovinám. Cestovinový šalát s teplou zeleninou podávame ihneď po príprave, prípadne ho pred podávaním prehrejeme v mikrovlnnej rúre. Môžeme aj zasypať syrom.