Cestovinový šalát s nivou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 67747x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | žltá paprika |
2 lyžičky | olivový olej |
300 g | cestoviny |
200 g | niva |
1/2 ks | pór |
podľa chuti: | |
provensálske korenie | |
tatarka (majolku) | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Cestoviny podľa vlastného výberu uvaríme v osolenej vode s lyžičkou olivového oleja. Uvarené cestoviny scedíme, premiešame opäť sa lyžičkou oleja a necháme vychladnúť. Občas cestoviny premiešame, aby sa nám neslepily. Medzitým si pripravíme zeleninu. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieska, umytú žltú papriku zbavenú jadierok nakrájame na malé kocky. Nivu nakrájame na drobné kúsky, prípadne ju roztlačíme vidličkou. Cestoviny vsypeme do veľkej misy, premiešame s pórom, paprikou, bohato okoreníme provensálskym korením a nakoniec pridáme kúsočky nivy. Všetko môžeme primiešať aj do horúcich cestovín, syr sa nám roztaví a rovnomerne cestoviny obalí. Cestovinový šalát s nivou podávame samostatne. Kto má rád, primieša si do šalátu trochu tatárskej omáčky alebo majolku.