Cestovinový šalát Bonjour
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 69045x
Vynikajúci cestovinový šalát s créme bonjour. Vegetariáni vynechajú údeninu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 dkg | kabanosu |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | žltá paprika |
1 ks | červená paprika |
podľa chuti: | |
soľ | |
zálievka: | |
50 - 100 ml | sladká smotana |
2 ks | tavený syr |
1 kelímok | papriková nátierka créme bonjour |
1 balíček | cestoviny |
mletá štipľavá paprika |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Saláma a rôznofarebné papriky nakrájame na menšie kocky alebo prúžky a dáme do misy na šalát. Do pomazánkového masla créme bonjour pridáme dva trojuholníčky taveného syra a pomaly pridávame smotanu, až vytvoríme stredne hustú omáčku, ktorú následne dochutíme pálivou paprikou. Vo vriacej osolenej vode uvaríme cestoviny - vretená, ktoré po uvarení prepláchneme studenou vodou. Následne všetky ingrediencie zmiešame dohromady a necháme odležať približne 1 - 2 hodiny v chladničke. Cestovinový šalát Bonjour môžeme podávať aj tesne po dokončení prípravy. Odležaný však chutí lepšie. Šalát môžeme podávať ako hlavný chod i ako prílohu k pokrmom.