Cesnakový kapor v aspiku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 12395x
Kúsky kapra s chuťou cesnaku, pripravujeme v aspiku a podávame s omáčkami a pečivom ako chuťovku k bielemu vínu.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 plátkov | želatína |
4 porcie | kapor |
3 strúčiky | cesnak |
nálev: | |
10 guličiek | celý čierne korenie |
2 guličky | nové korenie |
650 ml | rybie vývar |
2 ks | bobkový list |
1 lyžica | vínny ocot |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vymiešame so soľou. Menšie porcie očisteného kapra potrieme olejom a zmesou cesnaku so soľou. Zabalíme do alobalu a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade. Nálev: Do rybacieho vývaru vložíme všetko korenie, vínny ocot, privedieme k varu a 10 minút povaríme. Potom var zmiernime a vložíme do neho porcie kapra. Akonáhle je ryba mäkká, vyberieme ju a odložíme nabok. Nálev precedíme a necháme úplne vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale z pripraveného náleve. Porcie vychladnutého kapra rozdelíme do misiek, ozdobíme petržlenovou vňaťou, zalejeme želatínou a necháme stuhnúť. Kapra v aspiku podávame s cesnakovými dipy a bagetou.