Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakový kapor v aspiku

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12395x
Cesnakový kapor v aspiku

Kúsky kapra s chuťou cesnaku, pripravujeme v aspiku a podávame s omáčkami a pečivom ako chuťovku k bielemu vínu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cesnakový kapor v aspiku
recept Cesnakový kapor v aspiku sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 plátkov želatína
4 porcie kapor
3 strúčiky cesnak

nálev:

10 guličiek celý čierne korenie
2 guličky nové korenie
650 ml rybie vývar
2 ks bobkový list
1 lyžica vínny ocot

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vymiešame so soľou. Menšie porcie očisteného kapra potrieme olejom a zmesou cesnaku so soľou. Zabalíme do alobalu a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade. Nálev: Do rybacieho vývaru vložíme všetko korenie, vínny ocot, privedieme k varu a 10 minút povaríme. Potom var zmiernime a vložíme do neho porcie kapra. Akonáhle je ryba mäkká, vyberieme ju a odložíme nabok. Nálev precedíme a necháme úplne vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale z pripraveného náleve. Porcie vychladnutého kapra rozdelíme do misiek, ozdobíme petržlenovou vňaťou, zalejeme želatínou a necháme stuhnúť. Kapra v aspiku podávame s cesnakovými dipy a bagetou.

Komentáre k receptu Cesnakový kapor v aspiku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty