Cesnakové medailónky s hubami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 143934x
Restované cesnakové medailónky z bravčovej sviečkovice preliate jednoduchú omáčkou z húb a vína. Odporúčame použiť vyššiu plátky mäsa.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | hliva ustricová |
2 - 3 strúčikov | cesnak |
2 lyžice | tuk |
1 zväzok | petržlen |
1 lyžica | biele víno |
soľ | |
200 g | šampiňóny |
8 plátkov | bravčová sviečková |
1 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
50 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny a hlivu očistíme a utrieme vlhkou utierkou. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky a hlivu na rezance. Petržlen umyjeme a nasekáme najemno. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nakrájame najemno a cesnak prelisujeme.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, petržlenovú vňať a huby a dusíme, kým sa voda z húb neodparí. Pridáme víno.
Rukou sploštíme medailónky a potrieme ich prelisovaným cesnakom. Na druhej panvici si rozohrejeme tuk a medailóniky na ňom opekáme asi 6 minút z každej strany. Mäso by uprostred malo zostať ružové. Nakoniec medailónky osolíme a okoreníme.
Medailónky podávame preliate omáčkou s hubami.
Foto: Profimedia.cz