Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové medailónky s hubami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142854x
Cesnakové medailónky s hubami

Restované cesnakové medailónky z bravčovej sviečkovice preliate jednoduchú omáčkou z húb a vína. Odporúčame použiť vyššiu plátky mäsa.

vytlačiť recept Cesnakové medailónky s hubami
recept Cesnakové medailónky s hubami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
200 g šampiňóny
8 plátkov bravčová sviečková
1 ks cibula
mleté čierne korenie
50 g maslo
150 g hliva ustricová
2 - 3 strúčikov cesnak
2 lyžice tuk
1 zväzok petržlen
1 lyžica biele víno

Postup prípravy receptu

Šampiňóny a hlivu očistíme a utrieme vlhkou utierkou. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky a hlivu na rezance. Petržlen umyjeme a nasekáme najemno. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nakrájame najemno a cesnak prelisujeme.

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, petržlenovú vňať a huby a dusíme, kým sa voda z húb neodparí. Pridáme víno.

Rukou sploštíme medailónky a potrieme ich prelisovaným cesnakom. Na druhej panvici si rozohrejeme tuk a medailóniky na ňom opekáme asi 6 minút z každej strany. Mäso by uprostred malo zostať ružové. Nakoniec medailónky osolíme a okoreníme.

Medailónky podávame preliate omáčkou s hubami.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Cesnakové medailónky s hubami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty