Cesnakové trojuholníčky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 137843x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 dl | olej |
1 kocka | droždie |
1 kg | hladká múka |
1 lyžica | soľ |
1 ks | zemiak |
1 lyžica | cukor |
1/2 l | mlieko |
na ozdobu: | |
Rasco | |
na potření: | |
1 - 2 ks | vajcia |
náplň: | |
1 lyžica | soľ |
250 g | maslo |
10 - 12 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Mlieko ohrejeme, aby bolo teplé. Uvaríme si zemiaka, olúpeme ju a nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme, vymiešame so soľou a maslom. Náplň rozdelíme na 6 dielov. Do misy preosejeme múku. Pridáme zvyšok ingrediencií na cesto a vypracujeme tuhé cesto, ktoré nenecháme kysnúť. Rozdelíme ich na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme naozaj dotenka. Potom potrieme pripravenou plnkou a zrolujeme do roládky. Každú roládku rozkrájame cik cak, takže vzniknú trojuholníčky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme rascou. Uložíme na vymastený plech, necháme asi 10minút kysnúť. Potom je v horúcej rúre pečieme do ružova. Cesnakové trojuholníky podávame studené alebo teplé. Záleží na chuti.