Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové trojuholníčky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136117x
Cesnakové trojuholníčky

Výborná chuťovka pre milovníkov cesnaku.

vytlačiť recept Cesnakové trojuholníčky
recept Cesnakové trojuholníčky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 lyžica soľ
1 ks zemiak
1 lyžica cukor
1/2 l mlieko
1 dl olej
1 kocka droždie
1 kg hladká múka

na ozdobu:

Rasco

na potření:

1 - 2 ks vajcia

náplň:

1 lyžica soľ
250 g maslo
10 - 12 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Mlieko ohrejeme, aby bolo teplé. Uvaríme si zemiaka, olúpeme ju a nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme, vymiešame so soľou a maslom. Náplň rozdelíme na 6 dielov. Do misy preosejeme múku. Pridáme zvyšok ingrediencií na cesto a vypracujeme tuhé cesto, ktoré nenecháme kysnúť. Rozdelíme ich na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme naozaj dotenka. Potom potrieme pripravenou plnkou a zrolujeme do roládky. Každú roládku rozkrájame cik cak, takže vzniknú trojuholníčky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme rascou. Uložíme na vymastený plech, necháme asi 10minút kysnúť. Potom je v horúcej rúre pečieme do ružova. Cesnakové trojuholníky podávame studené alebo teplé. Záleží na chuti.

Komentáre k receptu Cesnakové trojuholníčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty