Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové medailónky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 17904x
Cesnakové medailónky

Plátky mäsa v cesnakovej marináde podusené so smotanou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Cesnakové medailónky
recept Cesnakové medailónky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tymián
1 kelímok smotana na varenie
2 plátky bravčová stehno alebo kuracie prsia
soľ
1 - 2 lyžíc olivový olej
6 - 8 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Pripravíme si marinádu. Cesnak olúpeme, prelisujeme a premiešame s olejom a soľou. Plátky mäsa naklepeme, rozkrájame na menšie kusy a naložíme do cesnakovej marinády. Necháme stáť cez noc v chladničke. Mäso na olivovom oleji osmažíme z oboch strán dozlatista, zalejeme smotanou a podusíme. Smotana sa nám zredukuje asi na polovicu, ostane trochu omáčky. Nakoniec prisypeme tymián a už len prehrejeme. Cesnakové medailóniky podávame s hranolky, krokety, zemiakovou kašou alebo aj ryžou.

Komentáre k receptu Cesnakové medailónky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty