Cesnakové medailónky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 18732x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na varenie |
2 plátky | bravčová stehno alebo kuracie prsia |
soľ | |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
6 - 8 strúčikov | cesnak |
tymián |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si marinádu. Cesnak olúpeme, prelisujeme a premiešame s olejom a soľou. Plátky mäsa naklepeme, rozkrájame na menšie kusy a naložíme do cesnakovej marinády. Necháme stáť cez noc v chladničke. Mäso na olivovom oleji osmažíme z oboch strán dozlatista, zalejeme smotanou a podusíme. Smotana sa nám zredukuje asi na polovicu, ostane trochu omáčky. Nakoniec prisypeme tymián a už len prehrejeme. Cesnakové medailóniky podávame s hranolky, krokety, zemiakovou kašou alebo aj ryžou.