Cesnakové kurča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 141708x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olivový olej |
1 lyžica | ligurček |
1 palička | cesnak |
mletý kmín | |
1 ks | kurča |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kurča očistíme, umyjeme, osušíme a naporcuje. Cesnak ošúpeme, vymiešame so soľou, zmiešame s najemno posekanými ligurčekom a olejom. Pekac vytrieme maslom, kurča do neho rozložíme a dôkladne potrieme pripravenou marinádou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C. Počas pečenia kurča neustále potierame zvyškom cesnakovej marinády. Cesnakové kurča podávame so zemiakmi a zeleninovou prílohou.