Cesnakové kurča na zázvore
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 129909x
Kurča s vôňou cesnaku a zázvoru. Môžeme použiť celé kurča, stehná, prsia alebo aj rezne. Záleží na výbere.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | maslo |
soľ | |
1 lyžica | hladká múka |
2 lyžičky | mletý zázvor |
8 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
4 porcie | kuracie mäso |
podľa potreby: | |
mäsový vývar |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 200 ° C. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, osolíme a naukladáme do zapekacej misky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame ho so zázvorom a zmesou potrieme všetky porcie kurčaťa. Pridáme lyžicu masla, slabo podlejeme a upečieme dozlatista. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a uchováme v teple. Šťavu vyfúkne, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vývarom a rozmiešame na hladkú omáčku. Než sa omáčka provar, vrátime kuracie porcie a spoločne potom servírujeme. Cesnakové kurča na zázvoru podávame so zemiakmi.