Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové kurča na zázvore

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129909x
Cesnakové kurča na zázvore

Kurča s vôňou cesnaku a zázvoru. Môžeme použiť celé kurča, stehná, prsia alebo aj rezne. Záleží na výbere.

vytlačiť recept Cesnakové kurča na zázvore
recept Cesnakové kurča na zázvore
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica maslo
soľ
1 lyžica hladká múka
2 lyžičky mletý zázvor
8 strúčikov cesnak

podľa chuti:

4 porcie kuracie mäso

podľa potreby:

mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, osolíme a naukladáme do zapekacej misky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame ho so zázvorom a zmesou potrieme všetky porcie kurčaťa. Pridáme lyžicu masla, slabo podlejeme a upečieme dozlatista. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a uchováme v teple. Šťavu vyfúkne, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme vývarom a rozmiešame na hladkú omáčku. Než sa omáčka provar, vrátime kuracie porcie a spoločne potom servírujeme. Cesnakové kurča na zázvoru podávame so zemiakmi.

Komentáre k receptu Cesnakové kurča na zázvore (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty