Cesnakové kurča na rozmaríne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 28536x
Pečené kurča s cesnakovou príchuťou a vôňou rozmarínu podávame so šťouchanými zemiaky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
marináda: | |
100 ml | olej |
3 vetvičky | rozmarín |
2 lyžice | citrónová šťava |
6 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hydinový vývar |
Postup prípravy receptu
Čerstvý rozmarín očistíme, lístočky otrháme a nahrubo pokrájame. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Rozmarín, cesnak a citrónovú šťavu premiešame s nahriatym olejom a necháme asi 1 hodinu rozležet. Kurča očistíme, umyjeme, osušíme a osolíme vrátane dutiny brušnej. Potrieme naloženú zmesí rozmarínu a cesnaku. Dbáme na to, aby cesnak nebol na povrchu kurčaťa, inak by zhořkl. Takto pripravené kurča vložíme do rúry a pečieme dozlata za občasného podlievania výpekom a vývarom. Jednotlivé porcie cesnakového kurčaťa urovnáme na taniere a prelejeme vypečenou šťavou. Cesnakové kurča na rozmaríne podávame so šťouchanými zemiaky a zeleninovým šalátom. Podávame ihneď