Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové kurča na rozmaríne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28536x
Cesnakové kurča na rozmaríne

Pečené kurča s cesnakovou príchuťou a vôňou rozmarínu podávame so šťouchanými zemiaky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cesnakové kurča na rozmaríne
recept Cesnakové kurča na rozmaríne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks kurča

marináda:

100 ml olej
3 vetvičky rozmarín
2 lyžice citrónová šťava
6 strúčikov cesnak

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

hydinový vývar

Postup prípravy receptu

Čerstvý rozmarín očistíme, lístočky otrháme a nahrubo pokrájame. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Rozmarín, cesnak a citrónovú šťavu premiešame s nahriatym olejom a necháme asi 1 hodinu rozležet. Kurča očistíme, umyjeme, osušíme a osolíme vrátane dutiny brušnej. Potrieme naloženú zmesí rozmarínu a cesnaku. Dbáme na to, aby cesnak nebol na povrchu kurčaťa, inak by zhořkl. Takto pripravené kurča vložíme do rúry a pečieme dozlata za občasného podlievania výpekom a vývarom. Jednotlivé porcie cesnakového kurčaťa urovnáme na taniere a prelejeme vypečenou šťavou. Cesnakové kurča na rozmaríne podávame so šťouchanými zemiaky a zeleninovým šalátom. Podávame ihneď

Komentáre k receptu Cesnakové kurča na rozmaríne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty