Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnakové dipy

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66704x
Cesnakové dipy

Recept na prípravu dvoch cesnakových omáčok - dipov, ktoré podávame k pečeným alebo grilovaným mäsám, zelenine, zemiakom a možnostiam, kedy sa hodí cesnaková chuť.

vytlačiť recept Cesnakové dipy
recept Cesnakové dipy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

na ozdobu:

nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka

zálivka 1:

2 ks jarná cibuľka
korenie
soľ
100 g syr Lučina
4 strúčiky cesnak
2 lyžice olej
2 lyžice hladká múka

zálivka 2:

4 strúčiky cesnak
1/2 lyžičky cukor
4 lyžice olivový olej
1 lyžica citrónová šťava
4 lyžice voda
korenie
100 g netučný majonéza
soľ

Postup prípravy receptu

Omáčka pripravená za tepla: Cibuľku očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak zlúpnite a vymiešame so soľou a korením. Na oleji speníme cibuľku, zasypeme ju múkou, osmažíme a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania povaríme 20 minút. Vmiešame lúkach a prelisovaný cesnak. Podľa potreby dochutíme. Túto cesnakovou omáčku podávame vychladenú. Omáčka pripravená za studena: Cesnak ošúpeme a vymiešame so soľou a korením. Preložíme do misy, prelejeme citrónovou šťavou, premiešame s vodou a olivovým olejom. Všetko zjemníme majonézou a podľa chuti cesnakovou omáčku prisolíme a připepříme. Do obidvoch cesnakových dipov môžeme vmiešať trochu nasekaného petržlenu alebo pažítky.

Komentáre k receptu Cesnakové dipy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty