Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cesnaková ryža

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61526x
Cesnaková ryža

Príloha i hlavný chod v podobe výrazne ochutené ryže.

vytlačiť recept Cesnaková ryža
recept Cesnaková ryža
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2,5 hrnku jazmínová ryže
1 kocka zeleninový bujón

na ozdobu:

cesnak
sušený cesnak
čerstvá pažítka

podľa chuti:

3 štipky muškátový oriešok
2 lyžičky sušený cesnak
drvená rasca
2 strúčiky cesnak
soľ

Postup prípravy receptu

Pripravíme si všetky korenie a cesnak, ktorý olúpeme. Jasmínovou ryžu párkrát prepláchneme v studenej vode. V hrnci privedieme vodu do varu spolu s kockou bujónu a trochou soli. Vsypeme oprané ryžu, voda by mala presahovať pár centimetrov nad vrstvu ryže. Varíme pod pokrievkou asi 15 minút a premiešavame. Počas varenia ochucujú drveným kmínom, muškátovým orieškom a sušeným cesnakom. Keď je ryža takmer mäkká a vsákla všetku vodu, odstavíme ju, doplníme prelisovaným cesnakom a necháme pod pokrievkou dôjsť. Cesnakovou ryžu podľa chuti ešte prisolíme a servírujeme v mističkách. Pred podávaním zdobíme plátky cesnaku, povrch môžeme posypať aj cesnakom sušeným, dodáme štipky čerstvej pažítky a ryžu môžeme podávať. Chutí najlepšie tesne po uvarení.

Komentáre k receptu Cesnaková ryža (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty