Cesnaková polievka so zemiakmi
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72418x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
8 strúčikov | cesnak |
1 kocka | masox |
2 ks | vajcia |
2 l | studená voda |
4 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
majorana | |
Rasco | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a osmažíme zápražku. Necháme ju vychladnúť. Veľkej zemiaky a cesnak ošúpeme. Zemiaky nakrájame na kocky a nasypeme do 2 litrov vody. Do vody prelisujeme aj strúčiky cesnaku, pridáme štipku rasce a dáme variť. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú zemiaky takmer mäkké, odoberieme do hrnčeka trochu horúceho vývaru a rozpustíme v ňom kocku masoxu alebo zeleninového bujónu. Vývar potom nalejeme späť do hrnca a dovaríme s zemiaky. Do cesnakové polievky vmiešame zápražku a krátko povaríme. Nakoniec do česnečky rozklepneme dve vajíčka a za stáleho miešania ich necháme v polievke zraziť. Cesnaková polievka okoreníme, dochutíme majoránom a môžeme podávať.