Cesnaková omáčka so smotanou
- omáčky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 37688x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 g | hladká múka |
olej | |
200 ml | mlieko |
200 ml | smotana na šľahanie |
soľ | |
podľa chuti: | |
cesnak |
Postup prípravy receptu
Z oleja, hladkej múky a trochu soli vysmažíme bledú zápražku. Cesnak olúpeme a vymiešame. Zápražku zalejeme studenou vodou a mliekom. Základ omáčky za občasného miešania povaríme, aby sa nepripálila. Pridáme smotanu a cesnak podľa chuti. Cesnak môžeme tiež nakrájať na drobné kocky. Cesnakovou omáčku so smotanou len krátko povaríme a je hotovo. Omáčku podávame s pečenými masy alebo podľa chuti.