Cesnaková nátierka s chilli
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 29213x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | strúhaný eidam |
1 kelímok | nátierkové maslo bez príchute |
5 - 6 strúčikov | cesnak |
bylinková soľ | |
drvené čili |
Postup prípravy receptu
Olúpeme si strúčiky cesnaku a prelisujeme, vymiešame alebo nasekáme na jemné kúsočky. Syr na jemnom strúhadle nastrúhame. V miske všetko dôkladne premiešame - nátierkové maslo s cesnakom, syrom, bylinkovou soľou a čerstvo nadrceným chilli. Cesnakovou nátierku necháme v chlade aspoň 2 hodiny odležať. Cesnakovou nátierku s chilli natierame na pečivo, ražný chlieb a podobne. Zdobíme kúskom čerstvej zeleniny a znovu posypeme nadrceným chilli.