Cesnačka 1
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 178309x
Každá gazdinka varí túto polievku asi trochu inak. Ponúkam recept na česnečku, ktorá sa varí u nás doma.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | maslo |
2 l | voda |
2 ks | vajcia |
2 lyžice | hladká múka |
4 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
8 strúčikov | cesnak |
majorana | |
1 kocka | Masox |
Rasco | |
príloha: | |
2 plátky | tvrdšia chlieb |
Postup prípravy receptu
Starší chlieb nakrájame na malé kocky a tie opečieme na panvici dozlatista na troche oleja alebo masla. Opekáme za stáleho miešania, takmer za sucha. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a osmažíme ružovú zápražku. Necháme ju vychladnúť. Zemiaky a cesnak ošúpeme. Zemiaky nakrájame na kocky a nasypeme do 2 litrov osolenej vody. Do vody prelisujeme aj všetky strúčiky cesnaku, pridáme štipku rasce a dáme variť. Varíme kým zemiaky nezměknou.Když už sú takmer mäkké, odoberieme do hrnčeka trochu horúceho vývaru a rozpustíme v ňom kocku masoxu. Potom mäsový vývar nalejeme späť do hrnca a dovaríme s zemiaky. Do polievky vmiešame vychladnutú zápražku, krátko povaríme. Nakoniec do česnečky rozklepneme dve vajíčka a za stáleho miešania ich necháme v polievke srazit.Česnečku okoreníme, dochutíme majoránom, prípadne môžeme pridať aj trochu polievkového korenia maggi. Česnečku podávame horúcu, sypeme do nej osmaženej kúsky chleba.
Komentáre k receptu Cesnačka 1 (2 komentáre)
-
dominik cikel
26.February 2011 15:22
chuti to dobre
-
dominik cikel
26.February 2011 14:43
ja som ju varil a je to vinikajuce