České buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 73560x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | cukor múčka |
1 lyžička | soľ |
100 g | maslo alebo hera |
250 ml | mlieko |
1 ks | vajcia |
500 g | polohrubá výberová múka |
1/2 kocky | droždie |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
slivky |
Postup prípravy receptu
Do vlažného mlieka pridáme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Asi po 5 minútach by malo byť hotové. Múku nasypeme do misy. Osolíme ju, utvoríme jamku a do neho vylejeme vykysnutý kvások. Do cesta dolejeme zvyšné vlažné mlieko s rozkvedlaným vajíčkom a tukom. Hnetačom vypracujeme cesto. Cesto na české buchty necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Cesto rozdelíme asi na 20 rovnakých kúskov. Na doske doske cesto plníme slivkami a skladáme na vymastený plech a necháme ešte asi 5 minút kysnúť. Potom české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 ° C 20 minút zapiecť. Potom teplotu stiahneme na 170 ° C a necháme dopéct dozlata. Hotové české buchty preklopíte na dosku a ocukrujeme.