Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

České buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 72225x
České buchty

Recept na české buchty so slivkami.

vytlačiť recept České buchty
recept České buchty sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
500 g polohrubá výberová múka
1/2 kocky droždie
100 g cukor múčka
1 lyžička soľ
100 g maslo alebo hera
250 ml mlieko

na ozdobu:

cukor múčka

podľa potreby:

slivky

Postup prípravy receptu

Do vlažného mlieka pridáme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Asi po 5 minútach by malo byť hotové. Múku nasypeme do misy. Osolíme ju, utvoríme jamku a do neho vylejeme vykysnutý kvások. Do cesta dolejeme zvyšné vlažné mlieko s rozkvedlaným vajíčkom a tukom. Hnetačom vypracujeme cesto. Cesto na české buchty necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Cesto rozdelíme asi na 20 rovnakých kúskov. Na doske doske cesto plníme slivkami a skladáme na vymastený plech a necháme ešte asi 5 minút kysnúť. Potom české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 ° C 20 minút zapiecť. Potom teplotu stiahneme na 170 ° C a necháme dopéct dozlata. Hotové české buchty preklopíte na dosku a ocukrujeme.

Komentáre k receptu České buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty