Červené kurča trochu inak
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 143614x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,25 kg | celé kurča |
750 ml | voda |
4 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžička | mletý zázvor |
2 lyžice | ocot |
50 g | cukor krupica |
olej na vyprážanie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kurča s kožou rozdelíme na 12 kúskov. Na rozpálením oleji mäso prudko opražíme zo všetkých strán. Šťavu z mäsa necháme vysmažit, potom prilejeme olcet, opäť necháme vysmažit a potom pridáme vodu. (Mäso by malo byť ponorené).
Na prudkom ohni varíme asi 10 minút. Potom pridáme soľ, zázvor a cukor so sójovou omáčkou. Priklopíme pokrievkou a ešte dusíme na miernom ohni. Kurča sčervená, voda sa odparí a na dne panvy zostane len šťava. Mäso naservírujú spoločne s ryžou na taniere a šťavou z mäsa ryžu prelejeme.