Červená repa
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 158911x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | chren |
1500 g | červená repa |
Postup prípravy receptu
Nálev pripravíme z nasledujúcich surovín: 2 / 3 l voda, 1 / 3 l ocot, 80g cukor, 30g soľ, 1 lyžica fenikel.
Repu dobre očistíme, ale ponecháme u nej stopky od listov i koreň, aby z repy ste predišli rozliatiu šťava. Varíme domäkka asi hodinu, väčšie kusy až 2 hodiny. Po uvarení schladíte pod tečúcou studenou vodou a olúpeme. Ozdobným nožom nakrájame na plátky alebo jednoducho na kocky.
Plníme do zaváracích pohárov a prekladáme kolieskami chrenu. Zalejeme vareným nálevom a uzatvoríme viečkami. Bez sterilizovanie vydrží takto pripravená repa asi 2 mesiace. Sterilizovať môžeme asi 30 minút pri 100 ° C.