Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Červená repa

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 155747x
Červená repa

Túto chutnú prílohu k mäsu si môžete vyrobiť sami doma.

vytlačiť recept Červená repa
recept Červená repa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1500 g červená repa
100 g chren

Postup prípravy receptu

Nálev pripravíme z nasledujúcich surovín: 2 / 3 l voda, 1 / 3 l ocot, 80g cukor, 30g soľ, 1 lyžica fenikel.

Repu dobre očistíme, ale ponecháme u nej stopky od listov i koreň, aby z repy ste predišli rozliatiu šťava. Varíme domäkka asi hodinu, väčšie kusy až 2 hodiny. Po uvarení schladíte pod tečúcou studenou vodou a olúpeme. Ozdobným nožom nakrájame na plátky alebo jednoducho na kocky.

Plníme do zaváracích pohárov a prekladáme kolieskami chrenu. Zalejeme vareným nálevom a uzatvoríme viečkami. Bez sterilizovanie vydrží takto pripravená repa asi 2 mesiace. Sterilizovať môžeme asi 30 minút pri 100 ° C.

Komentáre k receptu Červená repa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt