Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Červená kapusta na pomaranči

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56780x
Červená kapusta na pomaranči

Netradičné príprava červeného hlávkovú kapustu, ktoré podávame ako prílohu k pečenému mäsu.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Červená kapusta na pomaranči
recept Červená kapusta na pomaranči sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl biele víno
8 dkg bravčovú masť
1 ks jablko
5 ks klinček
4 dkg cukor
1/2 ks malá cibuľa
1 dl ocot
1 kg červené hlávková kapusta
1 ks pomaranč

podľa potreby:

soľ

Postup prípravy receptu

Kapusta očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a odstránime koštiaľ. Potom ho nakrájame na jemné rezance, ktoré sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Jablko olúpeme, zbavíme semien a jemne nastrúhame. Z dobre omytého pomaranče nastrúhame kôru. Potom ho zbavíme zvyšné šupky a nakrájame na malé kocky, ktoré vykôstkujeme. Cibuľu olúpeme a jemne nastrúhame. Klinček rozdrvíme na prášok. V kastróle rozpustíme masť, na ktoré vložíme odkvapkané kapusta, nakrájaný pomaranč, jablko, nastrúhanú cibuľu, cukor, soľ a klinčeky. Premiešame a podlejeme octom a vínom. Veľmi zvoľna dusíme domäkka. Hotové kapustu upravíme na misu a posypeme pomarančovou kôrou. Podávame ako prílohu k kačica alebo iným pečeným mäsám.

Komentáre k receptu Červená kapusta na pomaranči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty