Červená kapusta na pomaranči
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 56780x
Netradičné príprava červeného hlávkovú kapustu, ktoré podávame ako prílohu k pečenému mäsu.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | biele víno |
8 dkg | bravčovú masť |
1 ks | jablko |
5 ks | klinček |
4 dkg | cukor |
1/2 ks | malá cibuľa |
1 dl | ocot |
1 kg | červené hlávková kapusta |
1 ks | pomaranč |
podľa potreby: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kapusta očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a odstránime koštiaľ. Potom ho nakrájame na jemné rezance, ktoré sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Jablko olúpeme, zbavíme semien a jemne nastrúhame. Z dobre omytého pomaranče nastrúhame kôru. Potom ho zbavíme zvyšné šupky a nakrájame na malé kocky, ktoré vykôstkujeme. Cibuľu olúpeme a jemne nastrúhame. Klinček rozdrvíme na prášok. V kastróle rozpustíme masť, na ktoré vložíme odkvapkané kapusta, nakrájaný pomaranč, jablko, nastrúhanú cibuľu, cukor, soľ a klinčeky. Premiešame a podlejeme octom a vínom. Veľmi zvoľna dusíme domäkka. Hotové kapustu upravíme na misu a posypeme pomarančovou kôrou. Podávame ako prílohu k kačica alebo iným pečeným mäsám.