Čerstvý cibuľový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62936x
Jednoduchý recept na šalát, ktorého základom je cibuľa. Výborne chutí doplnený rucolou, paradajkami, paprikou a olivami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 hrste | rucola |
2 l | voda |
600 g | biela cibuľa |
1 lyžica | ocot |
zelené olivy | |
5 ks | baby paradajka |
1 ks | oranžová paprika |
podľa potreby: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
zálievka: | |
3 lyžice | kyslá smotana |
3 lyžice | majonéza |
Postup prípravy receptu
Ciluli olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a rozdelíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie prúžky. Rucolu očistíme a podľa potreby potrhám na rovnakej kúsky. Olivy necháme odkvapkať a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame majonézu s kyslou smotanou a podľa potreby osolíme a okoreníme čiernym korením. Vodu s octom a soľou privedieme k varu, vložíme do nej nakrájanú cibuľu a len krátko necháme prejsť varom. Ihneď vodu zlejeme, cibuľu preložíme do misy a necháme vychladiť. K vychladené cibuľu pridáme paradajky, papriky, olivy, rucolu a všetko premiešame so zálievkou z majonézy a kyslej smotany. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme 15 minút vychladiť. Ďalšou možnou variantou prípravy čerstvého cibulového šalátu je, že vynecháme zálievku z majonézy a kyslej smotany. Cibuľový šalát ochutíme len olivovým olejom a pokvapkáme citrónom alebo vínnym octom. Čerstvý cibuľový šalát podávame s pečivom.