Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čerstvý cibuľový šalát

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62936x
Čerstvý cibuľový šalát

Jednoduchý recept na šalát, ktorého základom je cibuľa. Výborne chutí doplnený rucolou, paradajkami, paprikou a olivami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Čerstvý cibuľový šalát
recept Čerstvý cibuľový šalát sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 hrste rucola
2 l voda
600 g biela cibuľa
1 lyžica ocot
zelené olivy
5 ks baby paradajka
1 ks oranžová paprika

podľa potreby:

soľ
mleté čierne korenie

zálievka:

3 lyžice kyslá smotana
3 lyžice majonéza

Postup prípravy receptu

Ciluli olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a rozdelíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie prúžky. Rucolu očistíme a podľa potreby potrhám na rovnakej kúsky. Olivy necháme odkvapkať a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame majonézu s kyslou smotanou a podľa potreby osolíme a okoreníme čiernym korením. Vodu s octom a soľou privedieme k varu, vložíme do nej nakrájanú cibuľu a len krátko necháme prejsť varom. Ihneď vodu zlejeme, cibuľu preložíme do misy a necháme vychladiť. K vychladené cibuľu pridáme paradajky, papriky, olivy, rucolu a všetko premiešame so zálievkou z majonézy a kyslej smotany. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme 15 minút vychladiť. Ďalšou možnou variantou prípravy čerstvého cibulového šalátu je, že vynecháme zálievku z majonézy a kyslej smotany. Cibuľový šalát ochutíme len olivovým olejom a pokvapkáme citrónom alebo vínnym octom. Čerstvý cibuľový šalát podávame s pečivom.

Komentáre k receptu Čerstvý cibuľový šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty