Čerešňový koláč s citrónom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 26088x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | kypriaci prášok |
1 ks | citrón |
600 g | čerešne |
120 g | rozpustené maslo |
3 ks | vajcia |
230 g | cukor múčka |
250 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Citron umyjeme. Z celého citróna nastrúhame kôru, z polovice vytlačíme šťavu. Čerešne vykôstkujeme a zmiešame ich s citrónovou šťavou. Na dno tortovej formy položíme papier na pečenie a okraje vymažeme maslom. Múku preosejeme s kypriacim práškom a soľou. Vajcia s cukrom šľaháme do peny asi 4 - 5 minút. Potom po častiach striedavo primiešavame zmes múky, citrónovú kôru a vychladnuté maslo. Cesto nalejeme do formy, presypoch čerešne aj so šťavou, posypeme ďalšími 2 lyžicami práškového cukru a dáme do predhriatej rúry. Čerešňový koláč s citrónom pečieme pri 180 ° C asi hodinu. Po vybratí necháme čerešňový koláč s citrónom asi 10 minút vychladnúť. Potom vyberieme z formy a môžeme podávať ešte teplý alebo ho necháme úplne vychladnúť.