Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čerešňové rezy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 81149x
Čerešňové rezy

Cesto, tvaroh, čerešne a odrobinky - znie to odohraný. Ale keď vyskúšate, nebudete ľutovať.

vytlačiť recept Čerešňové rezy
recept Čerešňové rezy sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

60 g maslo
70 ml mlieko
2 ks žĺtok
50 g cukor krupica
200 g polohrubá múka
1/2 kocky droždie

drobenka:

1 balíček prášok do pečiva
250 g hladká múka
100 g cukor krupica
1 ks vajcia
125 g maslo

náplň:

6 ks žĺtok
2 lyžice pudingový prášok
150 g cukor múčka
3 kocky tvaroh
1 lyžička citrónová kôra

náplň 1:

250 g čerešne

Postup prípravy receptu

Droždie rozmiešame v polovici vlažného mlieka a zahustíme lyžicou múky a cukru. V teple necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a kvások. Za stáleho miešania potom pramienkom prilievame zvyšné mlieko a vareškou všetko spracujeme na pevné nelepivé cesto. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik a prenesieme ho na plech vymastený olejom. Tvaroh vymiešame so žĺtkami do hladkého krému, potom vmiešame cukor, pudingový prášok (vanilkový, jahodový, smotanový, ai) a citrónovú kôru. Premiešame a náplň rozotrieme na cesto. Povrch rovnomerne posypeme omytými a vypeckovanými čerešňami. Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Potom do sypkej hmoty primiešame rozměklý maslo aj vajcia a posýpkou posypeme tvarohové čerešne. V predhriatej rúre pečieme čerešňové rezy asi 25 minút na 180 ° C. Čerešňový rez vydrží dlho krehký, ako práve upečený.

Komentáre k receptu Čerešňové rezy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty