Čerešňové rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 81149x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
60 g | maslo |
70 ml | mlieko |
2 ks | žĺtok |
50 g | cukor krupica |
200 g | polohrubá múka |
1/2 kocky | droždie |
drobenka: | |
1 balíček | prášok do pečiva |
250 g | hladká múka |
100 g | cukor krupica |
1 ks | vajcia |
125 g | maslo |
náplň: | |
6 ks | žĺtok |
2 lyžice | pudingový prášok |
150 g | cukor múčka |
3 kocky | tvaroh |
1 lyžička | citrónová kôra |
náplň 1: | |
250 g | čerešne |
Postup prípravy receptu
Droždie rozmiešame v polovici vlažného mlieka a zahustíme lyžicou múky a cukru. V teple necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a kvások. Za stáleho miešania potom pramienkom prilievame zvyšné mlieko a vareškou všetko spracujeme na pevné nelepivé cesto. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik a prenesieme ho na plech vymastený olejom. Tvaroh vymiešame so žĺtkami do hladkého krému, potom vmiešame cukor, pudingový prášok (vanilkový, jahodový, smotanový, ai) a citrónovú kôru. Premiešame a náplň rozotrieme na cesto. Povrch rovnomerne posypeme omytými a vypeckovanými čerešňami. Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Potom do sypkej hmoty primiešame rozměklý maslo aj vajcia a posýpkou posypeme tvarohové čerešne. V predhriatej rúre pečieme čerešňové rezy asi 25 minút na 180 ° C. Čerešňový rez vydrží dlho krehký, ako práve upečený.