Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čerešňová torta

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66257x
Čerešňová torta

Milujete čerešne a bojíte sa ich použiť do torty? Nemusíte. Predkladám recept, v ktorom skĺbite chuť tvarohu a čerešní.

vytlačiť recept Čerešňová torta
recept Čerešňová torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tortový korpus
1 kocka tvaroh
15 g želatína
375 ml mlieko
4 lyžice karamelový likér
2 lyžice kakao

na ozdobu:

čerešne
višňová poleva

náplň:

piškóty
vykôstkované čerešne

Postup prípravy receptu

Želatínu nasypeme do mlieka, necháme chvíľu odstáť, zamiešame a zahrejeme na 60 ° C, až sa želatína rozpustí. Nevaríme! K želatinovému mlieku pridáme tvaroh a vyšľaháme. Polovicu krému necháme bielu a druhú ochutíme kakaom. Na dno tortovej formy (26 cm) položíme kupovaný tortový korpus a pokvapkáme ho likérom. Na neho nanesieme kakaový krém a uhladíme. Po obvode naskladáme piškóty a vedľa nich vykôstkované čerešne. Ďalšie kolo bude opäť z piškót a potom iz vykôstkovaných čerešní. Doprostred dáme jeden piškótu. Piškóty pokvapkáme karamelovým likérom. Na čerešňová-piškótová kolesá nanesieme biely krém a uhladíme ho. Povrch torty ozdobíme čerešňami aj piškóty a prelejeme višňovú polevou. Hotovú tortu necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Podľa chuti môžeme ešte ozdobiť šľahačkou, ale nie je to potreba.

Komentáre k receptu Čerešňová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty